18 Aralık 2013 Çarşamba

Zorafina - Çevre Farkındalık Projesi

Zorafina uzun bir fikir evresinden geçerek, uygulama evresine geçeli daha çok bir vakit geçmeyen çevre projesidir. Zorafina'nın kafamızda oluşmasının nedeni ise arazi çalışmaları ve çevre bilinçlendirme etkinlikleridir. “Her türün ekosistemin dinamik çemberi üzerine etkisinin önemi” gibi hepimizin kulağının aşina olduğu bir cümleyi düşünürken şunu fark ettik; kulağımızın aşinalığı doğrultusunda ne kadar içselleştirmişiz biz bu cümlenin manasını? Gördüğümüz veriler pek iç açıcı olmadı bu düşüncenin sonucunda…

uğur böceği örümceği
Fotoğraf Kaynak: http://zorafina.wordpress.com/2013/12/06/ugurbocegi-orumcegi-eresus-niger/
Fotoğraf: Kazım Çapacı


Şu an yanımızda kanat çırpan bir canlının, kutuplarda kış uykusunda olan kutup ayılarının rahatlığı üzerindeki etkisini her bireyin içselleştirmesi gerektiğini düşününce, Zorafina bizler için bir gereklilik haline geldi. Zorafina'nın amacı, Türkiye'nin dört bir yanında görülebilen, yaşamını sürdürmeye çalışan canlılardan her gün birini tanıyarak çevresine olan farkındalığını arttırmak aslen. Yanı başımızdaki yaşamları fark ederek, doğanın önemi ve canlı varlığına saygı gibi konuların içselleştirilmesi… belirli bir zaman sonra da, çevre üzerine kapsamlı bir veritabanı oluşturmak gibi bir isteği de var ilerisi için. Zorafina'yı yakından tanımak isteyenler zorafina.wordpress.com u ziyaret ederek farkındalık projesine farkında olarak destek olabilirler. 

Siz de tür eklemek, daha detaylı bilgi edinmek, tür önerisinde bulunmak, yanlış ya da eksik olan bir kısmı belirtmek için zorafinaprojesi@gmail.com adresine her daim görüş bildirebilirsiniz. 

İyi farkındalıklar.

Yazı ve Yazar Hakkında:

Bu yazı bir misafir yazıdır. Buse Ebrem tarafından Zorafina projesini anlatmak için yazılmıştır. Zorafina projesini Facebook, Twitter ve Tumblr üzerinden takip ederek bugün hangi canlı türü paylaşılmış izleyebilirsiniz.

Facebook için: https://www.facebook.com/zorafinaprojesi
Twitter için: http://twitter.com/zorafinaprojesi 
Tumblr kullanıcıları ise: http://www.zorafina.tumblr.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bu projeyi gerçekten sevdim. Doğadayken çevremize farklı gözlerle bakmamızı sağlıyor. Çevremizde gördüğümüz bir kuş veya yanımızda biten bir ot, belki de türünün son örneklerinden olabilir. Bu yüzden hayvanları, bitkileri tanımalıyız. Doğa onların evi. Onlara kendi evlerinde saygılı olmalıyız. Olmayanlara gerekli uyarıları yapmalıyız. Bu güzel proje için teşekkürler...

    YanıtlaSil