14 Aralık 2013 Cumartesi

Çocuklara Özel Bilim Kitapları

Öğrenciler için yararlı olacağını düşündüğümüz pek çok kitabın tanıtımını blogumuzda gerçekleştirdik. Bu yazımızda şimdiye kadar paylaştığımız kitaplardan biraz daha farklı olan kitaplardan bahsedeceğim. Bilim, Fen ve Teknoloji alanında çocukların dikkatini çekecek şekilde resimli, eğlenceli hazırlanmış setleri inceleyeceğim. Pek çok yayınevinin çocukların dikkatlerini çekecek şekilde hazırladıkları eğlenceli bilgi kitapları mevcut.

Beyaz Balina Yayınları’ndan çıkan Meraklı Çocuklara Bilgi Dizisi Serisi ile başlayalım. Seri 3. 4.ve 5. sınıf öğrencilerinin seviyesine uygun 5 kitaptan oluşuyor. Serideki kitaplar şöyle; İcatlar, Dünya, Bitkiler, İnsan Vücudu ve Uzay. Kitaplardaki bilgiler, kolay okunur metinler ve etkileyici fotoğraflarıyla çocukların eğitimi için çok yararlı. Bu yaşlarda çocukları olan tüm velilere bu kitapları çocuklarınıza almanızı tavsiye ediyorum.

merakli çocuklara bilgi dizisi serisi
Beyaz Balina Yayınları'ndan Çıkan Bu Seri Çocuklar İçin Çok Güzel Kitaplar Barındırıyor.

Tübitak Popüler Bilim Yayınları’ndan çıkan Minik Ansiklopedi Serisi’nde Minik Ansiklopedi – Dünyamız, Minik Ansiklopedi - İnsan Vücudu, Minik Ansiklopedi – Bilim kitapları bulunuyor. Basit dili, çarpıcı fotoğrafları ile 8 yaş üstü öğrencilerin dikkatini çeker diye düşünüyorum. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin seviyesine uygun, sınıf kitaplıklarında bulunabilecek kaynak niteliğinde kitaplar.

tübitak minik ansiklopedi serisi

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan bilimle ilgili pek çok seri var. Bir sonraki bilim kitapları yazısında sadece bu yayının bilim kitaplarını inceleyebiliriz. Bu yazım için Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan Eğlenceli Bilim serisinden bahsedeceğim. İlkokul öğrencileri için uygun olduğunu düşündüğüm seri çocuğunuzun bilim dünyasını keşfetmesi için güzel bir kaynak. Kitap sonundaki el becerileri yaratıcılığı zenginleştirecek. Serideki kitaplar; Eğlenceli Bilim – Dağlar, Eğlenceli Bilim – Haritalar ve Haritacılık, Eğlenceli Bilim – Hayvan Yuvaları, Eğlenceli Bilim – Işık ve Ses, Eğlenceli Bilim – Kayaçlar ve Fosiller, Eğlenceli Bilim – Malzemeler.

eğlenceli bilim serisi

Bugünkü yazımda sizlere çocuklara uygun bilim kitaplarından bahsettim. Bu tarz kitapları okumak çocukların bilgi dağarcıklarını geliştirip, onların etraflarına daha farklı bir gözle bakmalarına sebep olacaktır. Siz de beğendiğiniz çocuklar için bilim kitaplarını yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. Araştırmaya, deneyler yapmaya meraklı bir oğlum var, Bahsetmiş olduğunuz "Eğlenceli Bilim" serisini bilmiyordum. Tudem Yayınlarının bilime dair kitapları ilgimizi çekiyor.Bizim için gayet faydalı bir kitap paylaşmışsınız, teşekkür ediyorum.
    Bloğunuzu bugün farkettim, ilgi alanıma giren pek çok yayınınız var, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tudem yayınları dediğiniz gibi çocuklar için harika ve kaliteli yayınlara sahip. Bu çocuklar için bilim kitapları yazısı da uzun zamandır yazmak istediğimiz bir yazıydı. Sizin için faydalı olmasına çok sevindim.

      Saygılar..

      Sil