4 Ocak 2013 Cuma

4 ve 5. Sınıfların Okuyabileceği Kitap Serileri

Tudem Yayınlarından çıkan bu kitaplar 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin seviyelerine uygun serilerdir. Seri halinde kitap okumanın bu yaş grubunda öğrenciler için yararlı olacağını düşünüyorum. Öğrenci serinin ilk kitabına başladığında ve kitabı beğendiğinde seriye devam etmek isteyecek ve daha kısa zamanda daha çok kitap okuyacaktır. Bu nedenle bu yazımda kitap serilerinden bahsedeceğim. Sizinle paylaşmak istediğim kitap serilerini listelemeye başlıyorum; 

1. Babam ben olursa… serisi roman okurken Fen ve Teknoloji dersine de çalışabileceğiniz eğlenceli bir seri. Serinin ilk kitabı olan Babam Okulun En Çalışkanı, Canlılar ve Hayat konusu ile ilgili. Madde ve Değişim ile ilgili olan Baba Beni Anlasana adlı kitabı da yayınlandı. Sonraki kitaplarda sırasıyla; Fiziksel Olaylar, Dünya ve Evren konuları yer alacak.

Babam Okulun En Çalışkanı - Baba Beni Anlasana
Yazar: Toprak IŞIK  -  Resimleyen: Doğan GENÇSOY

2. Puding Poli KarıştırıyorPuding Poli Çözüyor kitaplarından oluşan seri yemek pişirmeyi ve çözülmemiş olayları aydınlatmayı seven Poli ile en yakın arkadaşı Rozi’nin maceralarını anlatıyor. 

Puding Poli Karıştırıyor - Puding Poli Çözüyor
Yazar: Christine NÖSTLINGER

3. Süper Gazeteciler serisi yedinci sınıfa giden dört arkadaşın kendi çabalarıyla hazırladıkları Süper Gazete’yi anlatıyor. Ergenlik dönemindeki gençlerin sorunlarının yansıtıldığı roman çok sürükleyici. Seride bulunan kitaplar; Süper Gazeteciler, Süper Gazeteciler Parktaki Esrar, Süper Gazeteciler Likörlü Çikolata, Süper Gazeteciler Belalı Davetiye.

Süper Gazeteciler
Yazar: Aytül AKAL  -  Resimler: Yıldırım DERYA, Mustafa DELİOĞLU

4. Dehşet Hikâyeleri serisini okurken hem korkacak hem de eğleneceksiniz. Serinin 1. kitabı; Montague Amca’nın Dehşet Hikâyeleri, 2. kitabı ise Kara Gemi’den Dehşet Hikâyeleri.

Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri - Kara Gemi'den Dehşet Hikayeleri
Yazar: Chris PRIESTLEY

5. Hayaletin Çırağı kitabı ile başlayan seri sırasıyla Hayaletin Laneti, Hayaletin Sırrı, Hayaletin Savaşı, Hayaletin Hatası, Hayaletin Kurbanı, Hayaletin Kabusu kitapları ile devam etmektedir. Bu seri gizem, korku, macera ve gerilim dolu.

Hayaletin Çırağı - Laneti - Sırrı - Savaşı - Hatası - Kurbanı - Kabusu
Yazar: Joseph DELANEY

Bu konuya benzer diğer yazılarımız;

4 yorum:

  1. Çok yararlı olacağını düşündüğüm bir paylaşım bence. Öğrenci arkadaşlar ve veliler için iyi bir kaynak oldu.

    YanıtlaSil
  2. YALNIZ DEHŞET HİKAYELERİ VE HAYALETİN ÇIRAĞI SERİSİ KESİNLİKLE 4 VE 5 SINIF KİTABI DEĞİLDİR DEMEKKİ OKUMADIN BU BELLİ O ÇOCUKLARA O KİTABI OKUTURSANIZ GERİSİNİ BEN DÜŞÜNEMİYORUM BU KİTAPLAR ORTAOKUL ÇAĞINDAKİLERİN VE LİSE 1 KİTAPLARI KÜÇÜCÜK ÇOCUKLARA BU KİTAPLARI NASIL ÖNERİYORSUNUZ ANLAMIYORUM .KİTAPLAR GAYET GÜZEL AMA HAKSIZLIK ETTİNİZ KİTAPLARA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle yorumunuza teşekkür ederim. Öğrencilere kitap tavsiyesi yazılarını eşim hazırlıyor ve kendisi öğretmen olduğu için maksimum özeni gösteriyor. Bahsi geçen kitaplar Tudem yayınlarının çocuk kitapları yayınlarında yer alan kitaplar. Tudemin kendi sitesinden de incelerseniz kategori kısmında 5. sınıf, 6. sınıf vb ibareleri göreceksiniz. Bu kitaplar fantastik çocuk kitapları kategorisinde olduğu için çocukların hayal güçlerini zorlama da bizce bir sakınca yok.

      Kaldı ki Kitabın isminde Dehşet geçiyor diye içindeki dehşet unsuru sayılacak şeylerin yetişkinleri ilgilendirmediği kesin. Sonuçta bu bir çocuk kitabı. 5. sınıfa giden bir çocuk 11 yaş grubudur örneğin. Bu kitaplardaki fanstastiklik de bu yaş grubuna göre. Bir yaş altı veya üstü pek birşey değiştirmez.

      Bir örnek daha vermem gerekirse bu kitaplar dr.gibi büyük ve bilindik sitelerde 10 yaş ve üzeri fantastik çocuk kitapları kategorileri altında satışa sunuluyor.

      Tabiki eleştirebilirsiniz, buradaki önerileri dikkate alıp almamak sizin kararınız. Ancak bilmenizi isteriz ki bu önerileri hazırlanırken azami önem gösteriliyor. İyi günler...

      Sil