31 Ağustos 2012 Cuma

Doğa , Çevre ve Fotoğraf

Bir Kızılderili ata sözü vardır. 

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları yer. Kimse bu günkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyeceğine “ SUYUN AKIŞI “ karar verir. 

Bu gün ise bütün kararı sermaye ve insan vermektedir. 

Sermaye ağacın gölgesini satmakta, satamadığı ağacı kesmektedir. Koruma diye bir dürtüsü, iç güdüsü yok. Keser gibi çalışıyor. Hep bana. Hep bana.

Bu Kızılderililer bir ihtimal Türk. :)

Bana sıcak ve tanıdık geliyorlar. :)

Orta Asya'dan doğuya doğru gidip, Amerika kıtasına geçen Türk boyları olduğu söyleniyor. :)

Onun için olsa gerek, Kızılderili atasözleri bana yakın, dünya görüşüme paralel sözler... :)

Kızılderilileri bırakalım biz, fotoğrafını çekebileceğimiz doğaya dönelim...

Bu yüzyıldan önce tüm çalışmalar insanı DOĞAL AFETLERDEN korumak için yapıldığını biliyoruz. Bu yüzyılda ise mücadele, peşine sermayeyi takmış, doğaya şuursuzca saldıran İNSANDAN DOĞAYI KORUMAK için olmaktadır.

Doğa ve çevreyi, tanıyalım, sevelim ve koruyalım. Sürdürülebilir doğa ve çevre şartlarını el birliği ile sağlayalım.

Yıllar önce fotoğraf çeken insan bir elin parmakları kadardı. Özel günlerde semtin fotoğrafçısı çağrılır ya da  fotoğrafçıya gidilirdi. Şimdi her birey bir fotoğrafçı. :) Fotoğrafı her alet çeker oldu. Cep telefonu, dürbün, bilgisayar vs. Her çekilen fotoğraf mıdır? Tartışılır. :)

Genel olarak hatırlayalım. Dijital fotoğraf makinaları ve bilgisayar yaygınlaşınca yeni bir akım başladı. Yeni moda Foto Safari. Bunu fırsata dönüştürmemiz gerek. Bizler doğal güzellikleri tüm insanlığa sevdirerek farkındalık yaratmalıyız. Fotoğraf bir amaç değil araç olmalı.

İnsan sevdiklerini koruyor. Bu kabulden hareketle: Doğayı İnsanlara Sevdirmeliyiz. 

Son kullanıcı için önemli olan, düğmeye bastığında şakur şukur kareler dijital ortama yazılsın. Karanlık odası sayılan Bilgisayarda fotoğraf düzenleme programlarında bir iki tık. Sonra gördüğün kareye şaşıyorsunuz. Ben mi çektim diye.!

Şaka bir yana bu kadar kolay değil ama zor da değil. Fotoğrafa başladıktan bir süre sonra, tercihlerinizle bir foto karakteriniz oluşuyor. Paylaştığınız karelerde imzanız olmasa bile size ait olduğu tahmin edilebiliyor. 

Benim favorim flora ( her türlü bitki ve çiçek ) ile Faunadır ( Nebatatın dışında kalan tüm canlıların ) normal fotoğraf ve yakın çekim fotoğrafları. Kısaca tüm doğa ilgimi çekiyor. 
 
Doğa ve çevreyi, tanıyalım - tanıtalım, sevelim - sevdirelim ve koruyalım. Sürdürülebilir doğa ve çevre şartlarını el birliği ile sağlayalım. 

Bir sonraki paylaşım, Doğada nasıl nasıl davranmamız gerekir? Kelebek fotoğrafı nasıl çekebiliriz gibi konularla ilgili paylaşımlar devam edecek. Her Şey Gönlünüzce Olsun

1 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı elinize sağlık esprili bir o kadar da düşündürücü.

    YanıtlaSil