3 Mayıs 2012 Perşembe

Nisan Ayında Blogumuz...!

Sizler için Nisan ayında Biraz Yazalım’da yaşananları kısaca özetlediğimiz bir yazı hazırladık. Bu tarz yazıları belirli periyotlar ile yazmayı düşünüyoruz. Yazımızda hem blogumuzdan istatistikler hem yazdığımız yazılar hem de blogumuzda yaptığımız değişiklikler hakkında ufak bilgilendirmeler yapacağız.

İşte Biraz Yazalım’da Nisan Ayı…

Blogumuzda Yaptığımız Değişiklikler :

• Blogumuzda kullandığımız temada 3 sütunlu bir yapımız vardı. Bunun karmaşıklığa yol açtığını düşündük ve temamız aynı kalacak şekilde 2 sütunlu yapıya geçtik. Yayınlarımızın bulunduğu bölümün genişliğini ise arttırarak daha iyi bir okuma deneyimi sağladığımızı düşünüyoruz.

• Soldaki dar sütunun en üstüne blog kategorilerimizi ve sahip oldukları yazı sayısını gösteren bir menü ekledik. Böylece okuyucularımız istedikleri konu başlıklarına rahatlıkla ulaşabilecek.

• Hürriyet gazetesinin bloglar için kurduğu Bumerang ağına kayıt olduk ve yine soldaki dar sütuna, Bumerang teknoloji haberleri şablonu ekledik. Bir tane de sinema şablonu ekleyerek, güncel olaylardan haberdar olmanızı sağladık.

• Sayfaların en alt kısmına iki sütunlu, aylık ve haftalık popüler yazılar adı altında iki ayrı bölüm yerleştirdik. Bu bölümler o hafta ve ay hangi yazılar daha fazla ilgi görmüş o konuda bilgi verecekler.

Blog ikonu

Blogumuzdaki Nisan Ayı İçerikleri:

• Nisan ayında Biraz Yazalım’da 12 içerik hazırlayarak yayınladık. Nisan ayında yazdığımız tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz. Ortalama olarak 2.5 gün’de 1 yazı yayınlamışız.

• Yazılarımızın kategorilere göre dağılımı şu şekilde oldu. 3 adet Kitap,  4 adet İnternet, 3 adet Enerji, 1 adet Doğa ve Çevre, 1 adet ise yeni açtığımız ve bumerang reklamlarını yayınladığımız Reklam kategorisinde yazı yayınladık.

Blogumuza Ait Bazı İstatistiki Bilgiler:

• Nisan ayında, Biraz Yazalım’a gelen ziyaretçi sayımızda bir önceki aya göre %55,8 lik bir artış yakaladık. Tekil ziyaretlerde ise bu oran bir önceki aya göre %104,3 oldu.

• Blogumuzdaki sayfa gösterimlerinde % 56,4’lük bir artış yakaladık. Bu veriler bizim için çok sevindirici oldu. Zira blogumuz yavaş ama emin adımlarla büyüyor. :)

• Blogmuzun şuan için soldaki sütunumuzda yer alan  “Blogumuzun izleyicileri”  olarak 10 kişi izlemeye almış durumdadır. Bu sayının önümüzdeki ay daha da artmasını bekliyoruz. :)

Son olarak hangi yazılarımız Nisan ayında en çok okunmuş onları da sıralayalım.

MERAKLA BEKLENEN AKILLIDAN SÖYLENTİLER – SAMSUNG GALAXY S3 

Açlık Oyunları Film İncelemesi

Enerji Verimliliği – Elektrik Enerjisi

Avcunuzdaki Kelebek

Öğretmenler İçin Beden Dili

Blogumuzu takip etmeniz dileğiyle her şey gönlünüzce olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder